Oogst 2018 in volle gang

Gezelligheid en productiviteit tijdens het oogsten van de druiven!

Bijna een maand vroeger dan andere jaren zijn we op woensdag 19 september gestart met het plukken van de Johanniter op het nieuwe stuk aan de Helling 1. Op deze prachtige na zomer dag hebben  we  met een mooie groep vrijwilligers  de Johanniter en een deel van de Muscaris geplukt voor de witte wijn.

Tijdens het plukken van de Cabaret Noir aan de Roerdompweg waren de weergoden minder goed gestemd. Een stuk natter en kouder dan de woensdag er voor. Maar onze team van bikkels hebben ze er afgekregen en daarmee ook de rode wijn voor komend jaar veilig gesteld.

 

De Johanniter van het “oude stuk” is er zaterdag 29 september geoogst. Wederom met de nodige hulp van vrijwilligers was het een productieve dag. Ontzettend leuk om te ervaren dat we steeds meer mensen ontmoeten die ons komen helpen in de wijngaard. Wij kunnen niet zonder die enthousiast mensen die graag een keer druiven willen helpen plukken. Afgelopen zaterdag weer een top dag met geweldige mensen en prachtig weer.

 

2 gedachten over “Oogst 2018 in volle gang”

 1. Ik heb een vraag of er flessen droge witte wijn in productie zijn van 2018? En wanneer deze in de verkoop gaan? Ook ben ik benieuwd naar het druivensoort?

  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Patrick van der Lugt

  1. Witte wijnen van 2018 zijn La Fleurie, Tulp en Zuyderzee (secco) Deze zijn in de verkoop.
   Druivenrassen:
   La Fleurie (Souvignier Gris), Tulp (Johanitter en Souvignier Gris) Zuyderzee ( Muscaris, Johanitter en Souvignier Gris)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *