De Druiven

De druiven rassen die groeien in de wijngaard.

 

Souvignier Gris

Souvignier Gris is een gris wat wil zeggen een roze/rode druif. Het is een kruising tussen de Cabernet Sauvignon en de Bronner. De Souvignier Gris heeft een dikke schil en is hierdoor resistent tegen schimmels. Dit maakt het mogelijk om de trossen lang te laten hangen, soms zelfs tot in november wanneer dit nodig is voor de rijping. Qua smaak laat de druif zich het best vergelijken met een kruidige Pinot Gris.

De druif geeft volle kruidige wijnen met subtiele fruitaroma’s van abrikoos, kweepeer en honingmeloen en een fijne zuurgraad met wat delicate tanines. De druif wordt gebruikt in de  witte wijnen: Wit Cuvée  en La Fleurie en Cryo.

Johanniter

De Johanniter is een witte druif die het meest doet denken aan de Riesling. De veelzijdigheid met iets aangenamere zuren en een wat hoger mostgewicht maakt het ras bij uitstek geschikt voor het Nederlandse klimaat. Johanniter is iets gevoeliger voor botrytis waardoor troshalvering nodig is. De druif geeft wijnen met aroma’s van appel, peer, meloen, perzik, citrus en toont vaak nuances van kruiden, noten en honing, met een fruitige zuurgraad en een rijpe tanninestructuur. We gebruiken de Johanniter voor Wit Cuvée , 100 jaar Zuiderzeewet de zoete dessertwijn van 2018 en de witte secco.

Muscaris

Muscaris is een kruising van Solaris en Muskateller en is een muskaat druif met een intense muscat-smaak, ingebed in tropisch fruit. Van dit soort kan een witte wijn gemaakt worden met een intensief bouquet  en intensieve zuren. Hoge mostgewichten maakt het mogelijk om dessertwijn of wijnen met hoge alcoholpercentages te maken.  We gebruiken de Muscaris als mengpartner voor de witte secco maar ook om zoete dessertwijn van te maken.

Cabaret Noir

De Cabernet Noir is een kruizing van Cabernet Sauvignon met resistente partners ( Silvaner x (Riesling x Vitis Vinifera)x (JS 12417 x S7053) en geeft een cabernet Franc-achtige wijn.  In 2017 is de naam gewijzigd in Cabaret Noir. De Cabernet Noir heeft korte, korte losse trossen en de druiven zijn klein en knapperig met een vaste schil. De Cabernet Noir is een vroeg rijpend druivensoort en hierdoor vooral zeer geschikt voor het noordelijke deel van Nederland. De druif geef Cabernet achtige wijnen met wat meer fruit en wat zachtere tanines. Het ras is geschikt om rosé, tot stevige rode wijn van te maken. We gebruiken de druif voor  Blub, Tuilerie, Rood en Diva.

 

3,8 meter onder N.A.P. Beleven, proeven en ontmoeten